از بین همه رذایل اخلاقی، ابتداً به ترک گناهان زبانی بپردازیم : زبان این عضو کوچک بدن، موجب انجام گناهان کبیره و سنگین و غیر قابل جبران میشود. باید این عضو کوچک را به مهار خود در آوریم؛ نه اینکه خود، در چنگش افتیم و دنیا و آخرتمان را آتش زنیم.
زبان را باید راه الهی نشانش داد تا در صراط مستقیم بچرخد و موجب رستگاری شود . وگرنه در اختیار شیطان قرار میگیرد و آتش جهنم را فراهم می آورد.
از گناهان زبانی همچون: دروغ ،غیبت، تهمت، سخن چینی، زخم زبان و شکستن دل بندگان خدا، پرخاشگری و....
که از این میان ابتدا به ترک گناه دروغ می پردازیم . دروغ که کلید و سرچشمه ی تمامی گناهان است.

"مؤمن هرگاه بدون عذر دروغی بگوید، هفتاد هزار فرشته او را لعنت می‌کنند و بوی گندی از قلبش خارج می‌شود که تا به عرش می‌رسد، و خداوند به سبب این دروغ، گناه هفتاد زنا که کم‌ترین آن زنای با مادر است در پرونده‌ی اعمالش می‌نویسد ."

***طرح خودسازی - تاپیک ترک گناه دروغ

برخیــــــــــــــــــز که راه رفته را برگردیم
با عشق به آغوش خــــــــــــــدا برگردیم

در عرش صدای«ارجعی...»پیچیده ست
یا ایتهــــاالنفس! بیــــــــــــــــــا برگردیم

بزرگواران مهدوی؛ اگر میخواهیم با امام زمان ارواحنا فداه باشیم و در سپاه مولا جای گیریم باید برای ظهور کاری کنیم ...باید موجبات زمینه سازی ظهور را فراهم نماییم... باید از خود شروع کنیم... ابتدا با ترک گناه گامی به سوی نور و خشنودی مولایمان برداریم . یاران امام زمان بسم الله...

لطفا جهت مشارکت و همراهی با طرح معنوی و مهدوی خودسازی با ذکر مقدس "یا مهدی عج" اعلام آمادگی فرمایید. بسم الله ...
از هم اکنون آغاز نماییم ...































http://40tobe.com/wp-content/uploads/xdfgdgdgddgdsgd.jpg

طراحی تصاویر از منبع :پرواز 313

برای بهره مندی بیشتر به ادامه مطلب مراجعه فرمایید.لطفا با دقت بخوانید
*چند نکته مهم و خواندنی:

عذابی که مخصوص دروغگویان است!

دروغ کلید تمام بدی‌ها


یکی از کارهای زشت و ناپسند، که به یقین خشم الهی را به همراه خواهد داشت دروغ گفتن است.

در مکتب حیات بخش اسلام، دروغ به اندازه‌ای مذموم و ناپسند است که از گناهان کبیره بلکه از بزرگ‌ترین آنها به حساب آمده است، و در مورد آن وعده‌ی عذاب سخت داده شده است.

در روایتی یازدهمین اختر تابناک آسمان ولایت، امام حسن عسکری (علیه السلام) در بیانی زیبا و دلنشین، و در عین حال تکان دهنده و آموزنده، پیرامون زشتی دروغ می‌فرماید: (جعلت الخبائث کل‌ها فی بیت و جعل مفتاح‌ها الکذب) . تمام بدی‌ها در خانه‌ای قرار داده شده و کلید آن خانه دروغ است.


فرشتگان الهی دروغگو را لعنت می‌کنند!

 

زشتی دروغ به اندازه‌ای است که ملائکه الهی به شدّت از آن متنفر بوده و دروغگو را مورد لعن و نفرین خود قرار داده‌اند، در روایتی رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) در این باره به زیبایی می‌فرمایند: «إنّ المؤمن اذا کذب به غیر عذر لعنه سبعون الف ملک و خرج من قلبه نتن حتی یبلغ العرش و کتب الله علیه تلک الکذبة سبعین زنیة أهونها کمن زنی بِاُمّه» .

 

مؤمن هرگاه بدون عذر دروغی بگوید، هفتاد هزار فرشته او را لعنت می‌کنند و بوی گندی از قلبش خارج می‌شود که تا به عرش می‌رسد، و خداوند به سبب این دروغ، گناه هفتاد زنا که کم‌ترین آن زنای با مادر است در پرونده‌ی اعمالش می‌نویسد.

 

عذابی که مخصوص دروغگویان است!

 

در روایتی رسول گرامی اسلام می‌فرماید: در شب معراج دیدم، مردی که بر پشت خوابیده شده و دیگری بالای سرش ایستاده و در دستش چیزی شبیه عصای آهنی که سرش کج باشد، وجود داشت، و سپس می‌آمد در یک طرف او می‌ایستاد و با آن وسیله‌ای که دستش بود بر روی او می‌زد [در اثر این ضربه] دهانش از ابتدا تا انتهای آن قطعه قطعه می‌شد، و همچنین با آن وسیله بر بینی و چشم او می‌زد و تا قفا پاره می‌شد، سپس به طرف دیگر می‌آمد و همین کار را تکرار می‌کرد، هنوز از این طرف فارغ نشده بود، که طرف دیگر سالم و به حال اوّل برمی گشت و با او همان کار اوّل را می‌کرد.

 

پرسیدم: علّت عذاب این شخص چیست؟ به من گفتند: این مردی است که صبح از خانه‌اش بیرون می‌رود دروغی می‌گوید که زیانش به آفاق می‌رسد و تا روز قیامت با او چنین عذابی می‌کنند.

 

دروغ، شوخی و جدی ندارد!

 

بعضی‌ها به خاطر اندیشه‌ی نادرست، و در اثر یک محاسبه کاملاً غلط، به این نتیجه رسیده‌اند که دروغ زمانی حرام است که جدّی گفته شود، ولی اگر برای تفریح و شوخی و خنده و امثال این موارد باشد، اشکالی ندارد. در حالی که این اندیشه و تفکر، پنداری است غلط، که به اشتباه بر صفحه‌ی ذهنشان نقش بسته و از واقعیت کاملاً به دور است.

 

امیر متّقیان علی(علیه السلام) در کلامی زیبا و دلنشین پیرامون این موضوع می‌فرماید: «لا یصلح الکذب جد و لا هزل و لایان یعد احدکم صبیه ثم لا یفی له ان الکذب یهدی إلی الفجور و الفجور یهدی إلی النار»؛ صلاح نیست که انسان دروغ بگوید، چه دروغ جدّی و چه شوخی، و نباید یکی از شما به فرزندش وعده‌ی چیزی بدهد و به آن وفا نکند، همانا دروغ انسان را به فسق و فجور می‌کشاند و فجور هم او را به سوی آتش می‌برد.

 

دروغ می‌گویی تا دیگران بخندند!

 

در روایتی از امام صادق (علیه السلام) آمده که: حضرت به یکی از یاران خود فرمود: شما چگونه با یکدیگر شوخی می‌کنید. آن شخص جواب داد: بسیار کم. حضرت فرمود: «فلا تفعلوا فان المداعبة من حسن الخلق، و انک لتدخل بها السرور علی اخیک و لقد کان رسول الله (صلی الله علیه و آله) یداعب الرجل یرید ان یسر»؛ مزاح و شوخی را ترک نکنید، زیرا مزاح شاخه‌ای از حسن خلق است و شما به وسیله آن شادی را در دل برادر مؤمن خود وارد می‌سازی و پیامبر (صلی الله علیه و آله) همواره با افراد شوخی می‌کرد، تا آن‌ها را خوشحال کند.

 

وصیت پیامبر (صلی الله علیه و آله) را جدی بگیرید!

 

پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) در ضمن یکی از وصیت‌هایی که به جناب اباذر داشته فرموده‌اند: کسی که عورتش و زبانش را حفظ کند، وارد بهشت خواهد شد.

 

ابوذر گفت: آیا ما به سبب کلماتی که به زبان می‌آوریم نیز مورد بازخواست قرار می‌گیریم؟!

 

حضرت فرمود: آیا چیزی جزء، کلماتی که مردم به زبان جاری می‌سازند، آن‌ها را جهنّمی می‌کند؟! [یعنی عمدتاً مردم به خاطر زبانشان جهنّمی می‌شوند.] ... ای اباذر! همانا شخصی در مجلسی کلمه‌ای می‌گوید که اهل آن مجلس را بخنداند، پس به سبب آن در طبقات جهنّم فرو می‌رود، وای بر کسی که سخن دروغ بگوید تا جمعی بخندد، وای بر او، وای بر او، ای اباذر هر کس خاموش شد، نجات یافت، بر تو باد به راستگویی و هیچ وقت از دهان خود دروغی را بیرون میفکن.

 

منبع:tebyan.net


تیترهای ذیل برگرفته از احادیث میباشند:

-دروغ سرچشمه همه گناهان است

-دروغ سرچشمه نفاق است

-دروغ با ایمان سازگار نیست

-دروغ نابود کننده سرمایه اطمینان است

-دروغ در ردیف شرک به خداست

-دروغ از پستى انسان است

-دروغ هم گناه است و هم مقدمه فتنه ‏ها...

-تمام انبیاء دروغ را تحریم کردند

-دروغ سبب خرابی ایمان می شود

-دروغ بدترین بیماری است

-دروغ فراموشی می آورد

-دروغ بدترین رباهاست...